Magia Crăciunului


Autor: prof. Rusu Mihaiela
Şcoala Gimnazială Noşlac, jud. Alba

Odata cu sosirea lunii decembrie, se apropie şi cea mai aşteptată sărbătoare, de catre toată lumea, în special de copii, sărbătoarea Crăciunului.
Atunci când zăpada se aşterneca o mantie albă şi strălucitoare şi când soarele nu mai este la fel de darnic nemaiavând atâta putere pentru a strălucii îşi face simţită prezenţa primul semn al sosirii iernii.
Copacii îndoiţi din cauza frigului, cu reci podoabe în ramurile goale, împodobite cu beteală sunt îmbracaţi în haine albe şi pufoase, fluturaşii de argint zboară pe aripile nevazute ale vântului, jucâdu-se de-a prinsea prin aer, iar cerul e asemenea unei oglinzi de gheaţa, gri, senin şi pustiu.
Copiii zburdă pe uliţele înzepezite, glasurile lor cristaline slăvind naşterea lui Cristos. împreună cu atmosfera din interiorul casei, unde bunica pregateşte cozonacii ei gustoşi, mama împletind covrigeii si ascultand incetisor colinde, spiritul Craciunului patrunde încetisor în fiecare casă.
Sărbătorile de iarnă sunt sărbătorile familiei – este ocazia când toţi se reunesc, părinţi, copii şi nepoţi îşi fac daruri, se bucură de clipele petrecute împreună în jurul mesei, în jurul bradului pregătit de sarbătoare, cu credinţă că prin cinstirea cum se cuvine a sărbătorilor, vor avea un an mai bun, mai bogat.
Moş Crăciun există în sufletele noastre, pentru că o părticică din sufletul nostru va aparţine copilăriei veşnic, nimeni nu l-a văzut pe Moş Crăciun, însă cât de bine este să crezi în ceva BUN, înceea ce e magic.
Când facem bradul ne simţim mici şi fără griji, un copil, un adolescent, un tânăr, un bunic sunt toţi împreună şi fiecare e singur cu visele lui, căci viaţa e o ştafetă a vârstelor – Crăciunul este ceea ce ne rămâne când totul din jur se schimbă. Şi dacă ţi-e cald în suflet, dacă inima-ţi zburdă, dacă râzi, dacă serile reci îţi mângâie obrajii, dacă te simţi fericit, înseamnă că e CRĂCIUNUL.

Publicitate