Participarea elevilor din Colegiul Economic la Târgul locurilor de muncă


Autor: eleva Țîrdea Diana – Clasa: X-a E
Profesor îndrumător: Căpriță Paraschiva
Colegiul Economic Buzău

Realizarea fiecăruia dintre noi pe plan profesional şi în viaţă este un proces cumulativ de lungă durată. Existenţa este în acelaşi timp o perpetuă competiţie cu ceilalţi în care punem în joc tot ceea ce ne-ar putea avantaja. Într-o lume în care spiritul concurenţial se impune ca o condiţie sine qua non a existenţei sociale, a avea succes devine un sinonim cu a fi relevant în profesie, în câmpul relaţiilor interumane, într-o comunitate. Una dintre preocupările principale ale şcolii este şi sprijinirea tinerilor absolvenţi pentru a-şi găsi un loc de muncă sigur şi cu perspective.
Astfel, elevii clasei. a X-a au participat la un târg al locurilor de muncă cu scopul de a se pregăti din timp pentru integrarea în competiţia acerbă de pe piaţa muncii din România.
Obiectivele acestei participări au fost:
informarea cu privire la existenţa oportunităţilor de pe piaţa muncii;
informarea liceenilor asupra condiţiilor de admitere la facultăţi;
sprijinirea elevilor în activitatea de căutare a unui loc de muncă sigur şi stimulativ.
Stabilirea de contacte cu organizatorii
Cei care doresc să-şi construiască o carieră de succes susţin diferite teste de aptitudini şi interese pe baza cărora se fac orientarea şi consilierea profesională.
În decursul întâlnirii elevii au completat un Curriculum Vitae, o scrisoare de intenţie şi au învăţat cum să se „vândă”mai bine.