Studiu de caz – Cine este managerul adevărat?


Autor: prof. ec. Csintalan Csaba

„Un manager bun nu minte niciodată, ci manipulează pe alții în favoarea sa.” (anonim)
Rostirea cuvântului ,,manager” a devenit obișnuință – ce ușor este să spui ,,sunt managerul firmei,, dar oare este reală afirmația? Am observat cu oarecare teamă că foarte mulți folosesc cuvântul ,,manager” ca și o titulatură. Dar oare este o acțiune a modului de afirmare a acestei titulaturi, licită sau ilicită atribuirea sa ca model de prezentare.
Nu doream să deschid acest capitol de ,,manager de firmă” dacă sincer nu consideream uțilizarea termenului pe undeva, ca fiind neetică. Așa cum eu nu pot să-mi atribui titulatura de avocat, pentru că nu sunt, nu am studiile juridice, nici individul care nu indeplinește criteriile de specializare în management, ba mai mult abia are studiile liceale terminate nu ar trebui să aibă trecut pe cartea de vizită ,,manager”.
Nu pare a fi o mare problemă la prima vedere, dar când aud pe micile, sau marile ecrane că un manager a făcut ceea ce poate nu face un adevărat manager, mă simt în aceeași oală de fiert legislativ ca el. Un manager adevărat este un dirijor al unei orchestre, orchestră formată din angajații instituției. Un manager mereu are o haină călcată, un plan de acțiune ,,planul B” și un portofoliu de cuvinte din care nu lipsește nici cuvăntul ,,am greșit” dar recunosc și voi încerca în cel mai scurt timp să remediez chiar și imaginea instituției.
De aceea un manager bun se perfecționează zilnic, își stabilește zilnic obiectivele, și se autoevaluează singur la fiecare sfârșit de etapă. Iar una din sarcinile lui cele mai importante este să descopere problemele pe măsură ce apar şi să le rezolve înainte ca acestea să se transforme în crize. Managerul este analistul său propriu, analizează situațiile negative din perspectiva potrivită și nu se oprește niciodată din căutarea de soluții.
Managerul are întotdeauna ultimul cuvânt de spus, dar trebuie să aibă capacitatea de a motiva și emoţional oamenii pe care-i are în gestionarea sa. Totodată trebuie să destindă atmosfera şi să o facă plăcută indiferent de situație, transmiţând oamenilor o anume stare, o anume trăire care să-i facă eficienţi în munca zilnică.
A fi manager este o responsabilitate personală în primul rând, în al doilea rând responsabil față de angajați, și mereu loial față de activitate sau activitățile planificate în planul managerial al directorului. Sarcina managerului este de a-i face pe oameni capabili să lucreze eficient împreună oferindu-le obiective comune, valori comune printr-o organizare potrivită. Un manager bun conduce și este condus, are la activ în vedere cele șapte faze esențiale de îndeplinit precum:
1. Este planificată fiecare activitate cu meticulozitatea ei.
2. Cheia organizării se regăsește în deprinderile organizatorului.
3. Alegerea personalului, este cheia atingerii obiectivelor.
4. Delegarea sarcinilor, reprezintă măestria managerului.
5. Monitorizarea execuției sarcinilor, prioritatea evaluatorului.
6. Evaluarea și reevaluarea, calea de creștere a performanțelor.
7.Raportarea, cunoașterea temeinică a atribuțiilor și sarcinilor. (fragment)