Firma de exercițiu „Phoenix Travel”


Autor: eleva Ghiță Andreea
Clasa a IX-a K, Colegiul Economic Buzău
Profesor îndrumător: Căpriță Paraschiva

Având în vedere potenţialul turistic important al judeţului Buzău ne-am propus exploatarea acestei oportunităţi prin înfiinţarea unei agenţii de turism care să organizeze, şi să comercializeze pachete de servicii turistice proprii – zona Pietroasele – ofertă promoţională dar şi cele contractate cu alţi prestatori de servicii turistice (pensiunea Ivăneţu, Hanul Buzoian şi alte hoteluri, restaurante, organizaţii de agrement, transportatori).
Este oportunitatea atractivă?
Aflat la doar 100km de Bucureşti, judeţul Buzău oferă turiştilor obiective unice în România sau chiar în lume: Vulcanii Noroioşi, Aşezările rupestre, Muzeul Chihlimbarului, tezaurul de la Pietroasa, Mina de Petrol, Taberele de sculptură în piatră de la Măgura şi Năeni, Barajul de la Siriu, Lacul Meledic şi multe altele.
Ştiaţi că dacă vizitaţi Vulcanii Noroioşi puteţi vedea cum este pe Lună? Ei, bine, da, experţii au stabilit că peisajele regăsite în zona Pâclelor Mari şi Pâclelor Mici de la Buzău au aspect selenar.
Spiritualitatea creştină este prezentă la tot pasul, prin numeroasele biserici şi mănăstiri înconjurate de legende şi uneori chiar mister. Astfel, când ajungeţi pe teritoriul Geoparcului „Ţinutul Buzăului”, nu ezitaţi să mergeţi în drumeţii spre aşezările rupestre de la Aluniş, Nucu şi Bozioru, complex recunoscut şi după denumirea de „Athosul românesc”.

Sub forma generală a unui amfiteatru ce coboară în trepte de la zona muntoasă din nord către câmpie, judeţul Buzău poate fi considerat „o mică Românie”, punând astfel la dispoziţia turiştilor toate formele de relief, cu particularităţile geologice, culturale şi istorice ale spaţiului rural.
De asemenea, când vă cazaţi la pensiunile ANTREC, gazdele vă vor pune pe masă unele dintre produsele tradiţionale ale judeţului, cum ar fi: cârnaţii de Pleşcoi, babicul şi ceapa de Buzău, covrigii şi ţuica de prună.
Pentru a valorifica obiectivele turistice este nevoie de o atentă educaţie a turiştilor cu ajutorul autorităţilor de mediu şi a voluntarilor care lucrează la diferite activităţi pentru un mediu curat şi anume prin materiale publicitare, cataloage, broşuri, casete video cu zone poluate.
Turismul, mai mult ca oricare alt domeniu de activitate este dependent de mediul înconjurător, acesta reprezentând „materia primă”, obiectul şi domeniul de desfăşurare a turismului, fiind suportul său cadru, purtătorul resurselor sale. Turismul se desfăşoară în mediu şi prin mediu, calitatea acestuia putând favoriza sau nega activităţile turistice.